info@bloggenopreis.nl
076-7620600

Je badkamer duurzaam verwarmen: zo doe je dat

Comment are off

Een koude badkamer in de winter, dat vindt niemand fijn. De verwarming aanzetten is dan weer zonde, zeker omdat het een tijd duurt voordat de ruimte opgewarmd is. Hoe jij op een duurzame en geldbesparende manier je badkamer kunt verwarmen op het moment dat het jou uitkomt lees je in dit artikel.

Radiator aan de muur

Een stijlvolle en praktische manier om je badkamer te verwarmen is door een straalkachel in de badkamer te installeren. Deze straalkachel bestaat uit infrarood panelen die warmte genereren door middel van elektriciteit. De straling van het paneel wordt weerkaatst door de objecten in de ruimte en daardoor hoeft de radiator maar een korte tijd aan te staan om het  warm te krijgen in de badkamer. Een bijkomend voordeel is dat de infrarood straalkachel ook gebruikt kan worden als handdoekdroger; zo blijven jouw handdoeken lekker droog én warm.

Een verwarmde spiegel

Wist je dat je jouw badkamer ook kunt verwarmen door middel van een spiegel? Dat werkt heel simpel: er zijn speciale infrarood spiegels voor de badkamer. Deze spiegels werken net zoals de straalkachel op elektriciteit; doordat de spiegel verwarmd wordt, beslaat deze niet meer door de stoom van jouw douche of bad. Daarnaast zorgt een infrarood spiegel ervoor dat er een aangename temperatuur in de badkamer ontstaat en dat allemaal zonder zichtbare radiator.

Panelen in het plafond

Een derde optie is om infrarood panelen in het plafond te installeren. Het mooie van infrarood panelen is dat je ze overal in het huis kunt plaatsen, of het nu gaat om de woonkamer of de badkamer. Je hoeft er niets extra’s voor te doen; daar waar elektriciteit is, kunnen infrarood panelen geplaatst worden. De panelen zijn er in verschillende maten; zo kun je zowel een grote als een kleine badkamer elektrisch verwarmen door een paneel in het plafond te installeren. Infrarood panelen zijn niet duur en hebben ook nog eens een laag energieverbruik.