info@bloggenopreis.nl
076-7620600

Hoe plan je een kampeervakantie in Brabant? Wat moet je weten?

Comment are off

Jouw gezin is helemaal klaar voor een kampeervakantie, maar jullie zijn nog aan het uitzoeken waar de reis dit jaar heengaat. Kijk dan niet alleen naar het buitenland, maar ook eens naar ons eigen kikkerlandje. Nederland zit bomvol mooie plekken, wat dacht je van Brabant? De waarschijnlijk gezelligste provincie van Nederland is niet alleen een goede bestemming om bourgondisch te genieten, ook biedt de provincie historische steden, schitterende natuur en genoeg activiteiten voor de kinderen. Het is dan ook niet voor niets dat Brabant een van de populairste kampeerbestemmingen van Nederland is. En zo plan jij je vakantie op een camping in Brabant!

Kies het soort verblijf

Kamperen is tegenwoordig zoveel meer dan alleen maar een tent. Zo kan je ook kiezen om te kamperen met een camper of caravan. Maar je kan het ook nog een stukje luxer aanpakken door een stacaravan of bungalow te huren. Met een chique woord staan jij en en je gezin dan op de glamping! Het grote voordeel van deze glamping is dat je je eigen voorzieningen hebt. Je hoeft dan geen gebruik te maken van het wc- en douchehuis dat zich meestal op een camping bevindt. Zijn jij en je gezin in voor avontuur en willen jullie eens echt wat anders dan thuis? Dan is het echte kamperen in de tent, camper of caravan een betere optie.

Kies de locatie

Als je dan de keuze hebt gemaakt in de soort kampeervakantie, dan moet je natuurlijk ook nog kijken naar waar! Brabant heeft voor ieder iets wils. Zo kan je de natuur opzoeken door te kiezen voor een natuurcamping of slapen bij een boer op het erf. Beide leerzaam voor de kinderen, maar wil je als ouder ook iets meer relaxen dan is het kamperen op kindercamping Brabant wellicht iets voor jullie. Er zijn vaak speeltuinen op deze campings en een entertainment team. Terwijl jij als ouder geniet van het bourgondische leven van Brabant, kunnen de kinderen los. Wil je het helemaal spannend maken en gewoon de natuur intrekken met een tentje, wees dan gewaarschuwd. Wildkamperen is in Nederland verboden en je kan dus ook een hoge boete riskeren als je gesnapt wordt. Doe dit dus niet!

Kies de activiteiten

Kamperen zelf is meestal al een activiteit op zich, lekker kampvuurtjes stoken, badmintonnen en rondbanjeren in de speeltuin. Maar het kan een aanvulling op je vakantie zijn om er eens een dag op uit te gaan. Een dag de stad in om te shoppen, kanovaren op de schitterende wateren van Brabant of naar de Efteling of Beekse Bergen.Vaak bieden campings zelf ook verschillende activiteiten aan en sommigen van hen moeten van tevoren geboekt worden. Door je voor vertrek in te lezen voorkom je dat je straks te laat bent met het regelen van iets leuks voor jouw gezin. Is dan uiteindelijk alles rond? Tijd om die tassen te pakken en te gaan. En, owja, vergeet die binnentent niet. De meest gemaakte fout bij het kamperen met een tent. Dus bij deze kan je dat in ieder geval voorkomen.