info@bloggenopreis.nl
076-7620600

4 tips voor als je een wereldreis gaat maken

Comment are off

Na maanden van sparen en plannen is het bijna zo ver, je gaat op wereldreis! Een moment waar je reikhalzend naar hebt uitgekeken, want wat is er nu leuker dan de wereld gaan verkennen? Of je nu alleen die solo wereldreis gaat maken of dat je samen met vrienden aan jouw avontuur gaat beginnen, er zijn een paar dingen die je moet regelen als je een wereldreis gaat maken. Zo kun je goed voorbereid starten aan je reis!

Zeg verzekeringen op en vraag een reisverzekering aan

Wanneer je jezelf gaat uitschrijven in Nederland omdat je bijvoorbeeld een jaar gaat reizen moet je verzekeringen waar je geen gebruik meer van maakt opzeggen. Daarnaast moet je een reisverzekering aanvragen die voldoende dekking biedt. Zo kun je een kortlopende reisverzekering bijvoorbeeld omzetten naar een doorlopende reisverzekering. Ben je van plan om een paar maanden te gaan reizen, maar in ieder geval korter dan een jaar? Dan blijf je in de meeste gevallen in ieder geval voor je basisverzekering verzekerd. Je kunt overigens van tevoren je zorgverzekering kiezen door deze te vergelijken met verschillende zorgverzekeraars voor de beste premie.

Neem zowel een bankpas als een creditcard mee op reis

Je wilt niet in de situatie komen dat je bankpas het niet doet en je ineens per direct zonder geld komt te zitten. Zorg daarom dat je jouw bankpas op werelddekking zet en dat je een backup hebt. Dit doe je in de vorm van een creditcard. Doordat je twee geldige bankpassen meeneemt kun je altijd direct bij je geld, ook wanneer één van de twee passen het niet doet. De meest geaccepteerde creditcard wereldwijd is een Visa card. 

Vraag een visum aan

Afhankelijk van de landen waar je naartoe reist, moet je van tevoren een visum aanvragen om het land in te mogen reizen. Voor veel landen is dit kort van tevoren online te regelen. Zo zijn last-minute visums voor Australië en Sri Lanka bijvoorbeeld heel normaal. Ga je echter naar landen als Rusland, China, India of Tibet dan dien je dit wel langer van tevoren aan te vragen. Verdiep je daarom goed in visums en wanneer je deze aangevraagd dient te hebben.

Neem multifunctionele travel gadgets mee

Dat je een compacte backpack of koffer mee moet nemen hoeven we je natuurlijk niet te vertellen, maar heb je al gedacht aan de gadgets die je mee moet nemen? Wat dacht je bijvoorbeeld van een powerbank en een wereldstekker? En vergeet natuurlijk ook niet je laptop of tablet om verslag uit te kunnen brengen van je reizen. Dit is tevens handig om online bankzaken of zaken omtrent je verzekering te regelen. Daarnaast heb je voor de backpack of koffer ook speciale ‘packing cubes’ waarmee je heel makkelijk kleding mee kunt nemen. En dan… Kun je beginnen aan je reis! Laat je verrassen door alle bijzondere plekken, mensen en ervaringen. De wereld ligt aan je voeten, dus geniet van ieder moment!