info@bloggenopreis.nl
076-7620600

Wat is elektrisch auto leasen?

Comment are off

We horen het steeds vaker, het leasen van een auto. Met de opkomst van de elektrische auto is het leasen erg in populariteit gestegen. Het leasen van een elektrische auto kent namelijk enorm veel voordelen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen en voor het milieu. Uit onderzoek is gebleken dat er ongeveer 1 miljoen lease auto’s rondrijden in Nederland, veel he? Een groot gedeelte hiervan zijn elektrische auto’s en het is niet gek om te zeggen dat dit gedeelte per jaar enorm zal toenemen. Maar wat is elektrisch auto leasen nu eigenlijk? Of wat is leasen überhaupt? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het elektrisch auto leasen, het leasen zelf, waarom je elektrisch zou moeten rijden in plaats van op gas, benzine of diesel en wat de voordelen zijn van elektrisch auto leasen. Ben je benieuwd naar het antwoord op al deze vragen? Lees dan vooral verder, we gaan het je uitleggen!

Wat is leasen überhaupt?

Laten we beginnen met wat leasen eigenlijk überhaupt is of betekent. Leasen kun je vergelijken met het huren van een huis, alleen huur je bij het leasen geen huis, maar een auto. Je hebt verschillende soorten leasen met betrekking tot auto’s. Zo heb je financial lease en operational lease, beide soorten hebben zo hun eigen voordelen. Meer informatie over beide soorten lease kun je erg gemakkelijk online vinden.

Wat is dan elektrisch auto leasen?

Zoals de naam al verklapt is het elektrisch auto leasen niks anders dan leasen op zichzelf, echter lease je bij elektrisch leasen een elektrische auto in plaats van een auto die rijdt op gas, diesel of benzine. Wil je bijvoorbeeld een elektrische auto leasen? Dan heb je de keuze uit een ruim aanbod aan elektrische auto’s. Populaire auto’s zijn de Kia EV6 of de Hyundai IONIQ 5. Verder kennen we natuurlijk allemaal de Tesla’s die overal op de weg al te vinden zijn. Iets wat in de toekomst alleen maar meer zal worden, dus begin er maar alvast aan te wennen.

Waarom elektrisch in plaats van normaal?

We hoeven je natuurlijk niet meer te vertellen waarom, het is natuurlijk veel beter voor het milieu en voor je portemonnee! Reden genoeg om over te stappen op een elektrische auto.