info@bloggenopreis.nl
076-7620600

Dingen die je niet mag vergeten als je een wereldreis gaat maken

Comment are off

Er breekt een spannende periode aan: je hebt besloten een wereldreis te gaan maken. Al lange tijd droom je ervan en eindelijk gaat het echt gebeuren. Je hebt lang gespaard en bent klaar om alles goed te gaan regelen. Wat mag je sowieso niet vergeten?

Vaste lasten

Je hebt waarschijnlijk lang gespaard voor je wereldreis. Ga altijd uit van een ruim budget. Spaar nooit precies genoeg, want je komt sowieso voor dingen te staan die je nooit had verwacht. Het zou zonde zijn als je dingen die je graag wil doen moet laten omdat je te weinig geld hebt. Spaar daarom liever langer zodat je wel genoeg geld hebt dan dat je eerder vertrekt en krap komt te zitten. Vergeet niet dat je thuis nog wel met vaste lasten zit die moeten worden betaald. Een huis hoeft geen probleem te zijn, dit kan bijvoorbeeld (in overleg) worden onderverhuurd. Zoek dit wel even goed uit van tevoren. Maar misschien heb je ook nog een auto of een bootje. Het is een idee om deze ook uit te lenen in de tijd dat je weg bent maar als je echt jaren op reis gaat, is het een idee om je auto of je boot te verkopen. Vergeet ook je verzekeringen niet. Bel naar je verzekeraar om te vragen wat de opties zijn. Er zijn speciale ‘lang op reis verzekeringen’. Qua mobiele telefoon is het mogelijk om je contract te laten bevriezen, al moet je wel even goed navragen hoelang dit maximaal mogelijk is.

Gezondheid

Een ander belangrijk aspect van een wereldreis maken is je gezondheid. Je gezondheid is het allerbelangrijkst. Check goed welke vaccinaties je allemaal moet hebben en haal deze ruim op tijd. Regel ook malariapillen als je naar een gebied afreist waar het nemen van deze pillen wordt aangeraden. Vraag even na bij de GGD welke vaccinaties je precies nodig hebt en of malariapillen worden aangeraden. Zij kunnen je ook adviseren over het soort malariapillen dat je het beste kunt nemen. Tijdens je reis kan er altijd iets voorvallen. Daarom is het handig dat je altijd iets van een EHBO doosje bij je hebt. Denk aan een doosje met verband, pleisters, paracetamol enzovoorts. Als je een vrouw bent, denk dan ook aan tampons en andere noodzakelijke verzorgingsspullen. In sommige landen kun je dit niet allemaal krijgen.

Belangrijke papieren

Check als eerste even hoelang je paspoort nog geldig is. Voor sommige landen is het noodzakelijk dat je paspoort nog minimaal 1 jaar geldig is. Houd hier dus rekening mee. Deel belangrijke wachtwoorden en bijvoorbeeld de pincode van je rekening met je ouders of een goede vriend. Mocht er iets gebeuren, dan is er altijd iemand die je kunt vertrouwen die je kan helpen met belangrijke zaken. Neem ook altijd een kopie van je paspoort en van belangrijke pasjes mee op reis. Heb je medicijnen, vergeet dan je medicijnenpaspoort niet.