info@bloggenopreis.nl
076-7620600

Ergernissen op vakantie

Comment are off

Op vakantie gaan is een feest. Heerlijk luieren, zonnen, eten, drinken en vooral niet te veel nadenken. De problemen die je op vakantie hebt, zijn relatief gezien erg klein. Toch kun je ook op vakantie tegen ergernissen aanlopen. Wat zijn herkenbare ergernissen als je op vakantie bent?

Insecten

Op vakantie gaan betekent vaak vertrekken naar de zon. De zon en een warm klimaat zijn heerlijk, de beestjes die hierbij komen kijken zijn wat minder leuk. Vaak gaat een warmer klimaat gepaard met dieren die we in België niet hebben. Denk aan grotere dieren, zoals hagedissen en slangen. Maar juist de insecten, die via open ramen naar binnen komen vliegen en kruipen, zijn de grootste ergernis. Daarom mag je van geluk spreken als je in je accommodatie een vliegenraam hebt. Zo kun je toch heerlijk met het raam open slapen, zonder dat je bang hoeft te zijn voor beestjes die je komen vergezellen.

Je vlucht

Een van de grootste ergernissen op vakantie is toch wel de weg ernaartoe (of de weg terug). Er kunnen veel vervelende dingen gebeuren tijdens je vlucht. Buiten de dingen waar je medereizigers geen invloed op hebben, zoals turbulentie, vertraging en krappe vliegtuigen, zijn er ook genoeg ergernissen in het vliegtuig die wel worden veroorzaakt door andere mensen. Denk aan huilende baby’s, luidruchtige medereizigers en achterovergeklapte stoelen. Of de horror: mensen die zodra het vliegtuig een voet aan de grond zet gehaast opstaan en het vliegtuig uit rennen.

Ziek worden

Naar een ander land gaan, betekent ook ander voedsel. Water drinken uit de kraan is niet altijd een goed idee. Hoe voorzichtig je ook bent, het kan voorkomen dat je lichaam iets binnenkrijgt waar het niet goed tegen kan. Dit resulteert vervolgens in ziek worden op vakantie. Ook de hogere temperatuur helpt niet echt mee. Het is belangrijk dat je goed blijft drinken als je ziek bent, zodat je niet uitdroogt.

Ligbedjes gekte

Uitgerust word je wakker in je hotel. Je ziet de zon schijnen en voelt de warme temperatuur. Het is een perfecte dag om aan het zwembad te gaan liggen. Ontspannen loop je met je handdoek richting het zwembad, om er vervolgens achter te komen dat er bijna niemand ligt, maar dat er wel op elk bedje een handdoek ligt. Enorm asociaal, maar helaas gebeurt dit maar al te vaak. Genoeg mensen rennen zodra het zwembad open gaat naar een bedje om er hun handdoek op te planten, om vervolgens op het gemakje te gaan ontbijten.