info@bloggenopreis.nl
076-7620600

De raarste pizza’s ter wereld

Comment are off

Bij pizza denken de meeste mensen gelijk aan een pizza salami, pepperoni, margherita of hawaii. Uiteraard bestaan er nog veel meer soorten pizza’s, waaronder ook een hele hoop rare. Wij hebben de meest bijzondere pizza’s voor je op een rijtje gezet!

 

Pizzabodem van gefrituurde garnaal

In Japan zijn ze dol op gefrituurde garnaal. Zo erg zelfs, dat ze een pizza hebben gemaakt waarvan de bodem bestaat uit gefrituurde garnalen! Dat is nog eens wat anders dan de reguliere bodems van een pizzadeeg bollen fabrikant… Deze garnalen-bodem wordt vervolgens wel “gewoon” met gebruikelijke Italiaanse ingrediënten belegd. Een aparte combinatie, maar misschien wel heel lekker.

 

Pizzabodem van cookie dough

In een ander Aziatisch land (Zuid-Korea) kun je een pizza bestellen waarvan de bodem gemaakt is van cookie dough. Deze bodem wordt belegd met garnalen, aardappelen, rozijnen en pompoen. Deze combinatie is dus nog een stukje raarder dan de vorige!

 

Pizza met cornflakes

Ter ere van het Chinese Nieuwjaar verkocht De Pizza Hut in Singapore de “Ring of Fortune pizza”. Deze pizza heeft een bodem die bestaat uit heel veel kaas (drie verschillende soorten), en op de randen zitten knapperige cornflakes! Je leest het goed, cornflakes. In het midden van deze pizza zit een gat, waardoor het de vorm van een Singaporese munt heeft. Verder bevat de pizza onder andere pompoen-pasta en ananas. En wij maar denken dat het niet raarder kon!

 

Pizza met banaan en groene pepers

De Domino’s in India verkopen de “South Zesty Veggie Pizza”. Zoals de naam al doet vermoeden is de pizza vegetarisch, en bevat het ingredienten uit Zuid-Azië. Zo bevat de pizza onder andere banaan en groene pepers. Smaken verschillen zullen we maar zeggen…!

 

Oreo pizza

Als het gaat om rare pizza’s kan Amerika uiteraard niet achterblijven. De “Oreo Dessert Pizza” is daar populair, en deze bevat inderdaad… Oreo koekjes! Eindelijk een rare pizza die wij zelf ook wel zouden willen proberen.