info@bloggenopreis.nl
076-7620600

4 tips voor het schoonmaken van je boot

Comment are off

Om slijtage te voorkomen is het belangrijk dat je je boot goed schoonmaakt. Daarbij is het ook niet leuk om met een smerige boot rond te varen, want je wilt natuurlijk ook wel een beetje showen met je boot. In dit artikel geven wij je een aantal tips voor het schoonmaken van een boot.

 

Het is misschien nogal een open deur, maar om een boot te kunnen poetsen, moet je er eerst eentje hebben. Jachtmakelaardij kappers kan je hier goed mee helpen. Wanneer je eenmaal een boot hebt, is het belangrijk dat je die minimaal één keer per jaar een grote schoonmaakbeurt geeft. Dit kun je het beste vlak voor het vaarseizoen doen.

Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Als je zelf je boot besluit te wassen, is het belangrijk dat je de juiste schoonmaakmiddelen en materialen gebruikt. Er zijn verschillende bedrijven die schoonmaakspullen voor de boot verkopen, dus laat je goed informeren over de spullen en producten. Je kunt bijvoorbeeld het beste een zachte borstel gebruiken voor de gelakte onderdelen van de boot en een harde borstel voor het teakdek. Zit er groene aanslag op je boot? Gebruik dan een beetje schoonmaakazijn, dat doet wonderen!

Poets ook de romp en het onderwaterschip

Juist het schoonmaken van de romp en het onderwaterschip is het belangrijkste. Haal de boot in de winter uit het water en maak alles goed schoon. Het is behoorlijk veel werk om het onderwaterschip te poetsen, je kunt daarom ook een bedrijf inhuren die dat voor je doet. De romp is wel gemakkelijk zelf schoon te maken. Wrijf deze, nadat je hem hebt gepoetst, goed in met glansmiddel of was. Dit zorgt ervoor dat er minder vuil op de boot komt te zitten.

De wc

Het is niet zo’n fris onderwerp, maar het reinigen van het toilet aan boord is een vak apart. Het reinigen van de wc betekent niet alleen het schoonmaken van de pot, maar ook het reinigen van de slagen. Dit moet grondig en regelmatig gedaan worden, anders zul je al snel last krijgen van een penetrante wc lucht in je boot.

Denk aan het milieu

Vaak worden boten in het water schoongemaakt, aangezien ze daar ook het grootste deel van de tijd in liggen. Daar is helemaal niets mis mee, maar het is wel belangrijk dat je aan het milieu denkt wanneer je besluit je boot te gaan poetsen. Er zijn namelijk een hoop producten die, wanneer ze in het water terecht komen, flinke schade aan het milieu en het ecosysteem kunnen doen. Gebruik dus producten die geen kwaad kunnen, of haal je boot van tevoren uit het water.