info@bloggenopreis.nl
076-7620600

Waar let je op bij het kiezen van een boom?

Comment are off

Bomen zijn onmisbare elementen in elke tuin. Ze zorgen niet alleen voor schaduw en sfeer, maar ook voor biodiversiteit en een verbetering van de luchtkwaliteit. Voor elke stadstuin is wel een mooie boom te vinden. Bij het uitzoeken van bomen voor je tuin zijn er wel een aantal zaken waar je op moet letten. Wij helpen je hierbij.

 

Een aantal populaire bomen voor de tuin zijn onder andere beukplanten, esdoorns, kastanjebomen en magnolia’s. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en hebben een aantrekkelijke uitstraling. Het is verstandig om goed te onderzoeken welke boom het beste bij jouw wensen en eisen past.

Hoeveel ruimte heb je?

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt. Er zijn bomen die geschikt zijn voor kleine tuinen en andere die het beste tot hun recht komen in grote tuinen. Het is verstandig om rekening te houden met de groeihoogte en -breedte van de boom, zodat hij niet te groot wordt voor zijn omgeving.

Welke soort tuin

Het is ook belangrijk om te overwegen wat voor soort tuin je hebt. Er zijn bomen die het beste tot hun recht komen in een natuurlijke tuin, terwijl andere beter passen bij een mediterrane tuin. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een fruitboom, zoals een appel- of perenboom, als je graag zelf verse vruchten oogst. Er zijn keuzes genoeg, laat je dus vooral goed informeren door een expert.

Let op de grond in je tuin

Weet jij wat voor grond je in je tuin hebt? Dat is namelijk ook belangrijk bij de keuze voor een boom. Sommige bomen hebben specifieke eisen aan de bodem, zoals een bepaalde grondsoort of vochtigheid. Het is verstandig om bijvoorbeeld een boom te kiezen die geschikt is voor zandgrond, als je een tuin hebt met zandgrond.

Als laatste moet je ook goed bedenken welke functie je wilt dat de boom vervult. Wil je bijvoorbeeld een boom die sfeer en schaduw biedt, of wil je juist een boom die je privacy beschermt? Ben je op zoek naar een mooie haag voor in je tuin? Neem dan eens een kijkje bij Hagen-planten.nl!