info@bloggenopreis.nl
076-7620600

Tips om goed Engels te leren

Comment are off

Engels is misschien wel de meest belangrijke taal ter wereld en het wordt bijna overal gesproken. Het is dan ook handig als je goed Engels kunt, zo kun je je vrijwel overal verstaanbaar maken. Wil je graag Engels leren, dan zijn er een aantal manieren waarop je dat op een goede manier kunt doen. In dit artikel sommen we er drie voor je op.

Ga op uitwisseling

Als je op uitwisseling gaat naar een Engelstalig land, weet je zeker dat je meer dan genoeg in aanraking zult komen met de Engelse taal. Je kunt bijvoorbeeld naar Engeland gaan, of je gaat naar een echte highschool in Amerika. Naar welk land je ook toe gaat, door op uitwisseling te gaan naar een Engels land, kun je echt goed oefenen met de taal. Je zit er immers op een Engelstalige school en moet ook constant Engels praten dan.

Neem lessen

Heb je geen tijd, budget of zin om helemaal op uitwisseling te gaan naar een Engelstalig land? Dan kun je natuurlijk ook Engelse lessen nemen. Dat kan op verschillende manieren. Zo kun je een opleiding Engels gaan volgen, maar kun je ook een cursus of een paar losse lessen volgen. Je kunt het natuurlijk ook jezelf aanleren, dan kun je het beste een lesboek kopen en een paar interessante Engelse leesboeken.

Download een app

Er zijn ook verschillende apps om talen te oefenen. De meest bekende app is Duolingo. Deze app leert je Engels door je dagelijks verschillende opdrachten voor te schotelen. Je kunt zelf bepalen hoe lang je de taal wilt oefenen en op welk niveau je wilt beginnen. Heb je bijvoorbeeld al redelijk veel ervaring met Engels, dan hoef je niet bij het begin te beginnen, maar kun je direct naar een hoger niveau gaan. Zo kun je erg gemakkelijk en zonder al te veel gedoe Engels leren.