info@bloggenopreis.nl
076-7620600

Leukste Duitse steden om te bezoeken in auto

Comment are off

Als je op vakantie wilt gaan dan hoort Duitsland zeker op je lijstje te staan met opties. Dit land is natuurlijk ook geschikt voor een weekendje weg aangezien het een buurland van Nederland is. Het heeft hierdoor een groot voordeel ten opzichte van veel andere landen: je kunt in auto eenvoudig naar Duitsland reizen. Vervolgens kun je hier allerlei prachtige dorpjes verkennen, maar je kunt natuurlijk ook de mooie steden in dit land bezoeken. Over de autobahn in Duitsland kun je namelijk in je vierwieler de onderstaande beeldschone steden bezoeken.

Berlijn 

Berlijn is natuurlijk de hoofdstad en de grootste stad van Duitsland. Na tijdens de Koude Oorlog in Oost en West te zijn gescheiden, werd Berlijn in 1990 herenigd. Het ontpopte zich al snel als een kosmopolitische, internationale stad die geliefd was vanwege zijn avant-gardekunst, musea, architectuur, geschiedenis en nachtleven . Iconische bouwwerken zoals de Fernsehturm (televisietoren), Reichstag (regeringsgebouw) en Gedächtniskirche (Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche) zijn symbolen geworden voor heel Duitsland, niet alleen voor Berlijn. Het is dan ook echt een aanrader om een weekendje te vertoeven in de Duitse hoofdstad. Dit kan alleen wel redelijk duur zijn. Kies dus voor je autoverzekering vergelijken voordat je op reis gaat, zo kun je geld besparen via Overstappen.nl. Dit bespaarde geld kun je vervolgens inzetten voor je vakantie in Duitsland.

München

München is dus niet de hoofdstad van Duitsland, maar het is wel de hoofdstad van Beieren. Het is bovendien de poort naar de Alpen. Deze typische Duitse stad is het land van lederhosen, gigantische schweinshaxe (hammen) en het Oktoberfest . De mensen hebben hun eigen trotse accent, geschiedenis en tradities. Veel Müncheners rekenen zichzelf eerst als Beierse en Duitse als tweede. München biedt daarnaast eersteklas musea en vorstelijke Duitse architectuur zoals Marienplatz en zijn beroemde klokkenspel, evenals het Nymphenburg-paleis. München is chique, maar dat betekent niet dat de mensen niet weten hoe ze plezier moeten hebben. Dit is ook de thuisbasis van favoriete locaties zoals de Engelse tuin. Je mag in deze Beierse stad natuurlijk niet het wereldberoemde bier missen. In de traditionele biergartens kun je dit lekker drinken in de avond tijdens je weekendje weg in München.

Hamburg

Hamburg is de op één na grootste stad van het land in het noorden van Duitsland. Er lopen verschillende waterwegen door het centrum en Hamburg heeft meer bruggen dan Amsterdam en Venetië samen. Het heeft een van de grootste havens ter wereld en omarmt nog altijd zijn ruige zeemansverleden. Dit is het duidelijkst zichtbaar in de ruige buurt van de Reeperbahn. Compleet met louche bars en winkels die stripperschoenen verkopen, dit is ook een hotspot voor clubs en muziek en de plek waar de Beatles begonnen. De omgeving van St. Pauli is ook een bezoek waard. Breng tijd door in de haven met een bezoek aan de Fischmarkt (vismarkt) in de vroege ochtend . Deze ontmoetingsplaats voor zowel de lokale bevolking als toeristen werd opgericht in 1703 en verkoopt de meest verse vis, bloemen en specerijen.

Keulen

Keulen (of Köln), gesticht door de Romeinen, is één van de oudste steden van Duitsland . De torenhoge kathedraal van Keulen is het middelpunt met dubbele torens die 157 meter de lucht in reiken en vanuit de hele stad te zien zijn. Gelegen direct naast het treinstation is dit het eerste wat bezoekers zien en ze nemen hun ogen er nooit van af. Loop vanaf hier door de oude stad en aan de westelijke oever van de Rijn. Kleurrijke 19e-eeuwse huizen en ijssalons vormen het decor voor een idyllische wandeling. De kunstgalerijen en uitstekende musea van Keulen markeren elke hoek.