info@bloggenopreis.nl
076-7620600

3 manieren om de Veluwe te ontdekken

Comment are off

Nationaal Park de Hoge Veluwe is misschien wel het meest bekende natuurgebied van Nederland. Het is een behoorlijk groot gebied en je kunt er heerlijk recreëren, fotograferen en ontdekken. Er leeft hier dan ook behoorlijk wat wild, waaronder ook sinds kort de wolf. Reden genoeg dus om op ontdekkingstocht uit te gaan in de Veluwe. Hieronder geven we drie manieren om dat te doen.

Op pad met de e-chopper

Een e-chopper, van bijvoorbeeld EZ-Chopper, heeft het beste van twee werelden. Een e-chopper is eigenlijk een soort scooter. De chopper heeft een comfortabel zitje met een lang stuur en brede banden. Hierdoor heb je het gevoel alsof je op een luie stoel zit en blijf je erg stabiel en evenwichtig rijden. De banden zijn ook erg geschikt voor onverharde paden, als het zand hier niet te los is. Het grootste voordeel van de e-chopper is echter dat deze vrijwel geluidloos is. Aangezien de e-chopper elektrisch is, heb je geen last van het geluid van een motor en kun je in alle rust genieten van de omgeving.

Sportief met de fiets

Wil je wel graag wat meer vaart maken, maar wil je ook wat meer in beweging zijn? Dan kun je het beste voor een fiets gaan. De fiets kennen we allemaal en er zijn maar weinig Nederlanders die dat dan ook niet kunnen. Op de fiets kun je uren doorbrengen, zonder dat je dat echt beu wordt. Je hebt veel vrijheid en je kunt behoorlijk wat kilometers maken. Het voordeel is dat je, wanneer je door de poorten van Nationaal Park de Hoge Veluwe stapt, gewoon een van de witte fietsjes van de Veluwe zelf kunt pakken. Je hoeft dus niet je eigen fiets mee te nemen, of er eentje ergens te huren. De fietsen zijn makkelijk verstelbaar, zodat mensen van verschillende lengtes erop passen en er zijn ook kinderfietsjes. Zo kun je altijd gemakkelijk op pad.

Ouderwets te voet

Er zijn veel mensen die erbij zweren; je kunt de wereld op geen enkele manier zo goed ontdekken als te voet. Dat is ook niet zo gek, te voet ga je niet zo snel, waardoor je alle tijd hebt om de omgeving in je op te nemen. Je kunt dan ook af en toe eens stil gaan staan, om iets eens wat beter te bekijken. Wandelen doe je in je eigen tempo en hoewel je niet zo ver komt als met de fiets, of met een e-chopper, is het een goede manier om de wereld te ontdekken.