info@bloggenopreis.nl
076-7620600

Waarom zijn SUV’s zo populair?

Comment are off

SUV’s zijn in Nederland tamelijk populair geworden. Waarom is dat? Daar gaan we in dit artikel op in. Voor de volledigheid eerst de vraag wat is een SUV? De Porsche Cayenne valt in een hoger segment. Toch is deze wagen populair in Nederland, het voordeel is dat Porsche Cayenne onderhoud hierdoor op meer plaatsen gedaan wordt. 

Wat is een SUV?

De afkorting SUV staat voor Sport Utility Vehicle. De SUV is afgeleid van de terreinwagens, maar is meer gericht op verharde wegen. Echte terreinwagens hebben doorgaans een zwaarder onderstel en stuurinrichting, en hebben terreinbanden. Ook de carrosserie is wat steviger. Ze hebben een stugge vering, wat voor oneffen wegen beter is. Terreinwagens zijn niet ontwikkeld om heel comfortabel te zijn. De afstand tussen de bodemplaat van een terreinwagen en het wegdek is groter dan van een sedan. Die is nodig om door kuilen, over hobbels en door ondiep water te gaan. Ze kunnen een vierwielaandrijving hebben. Met een terreinwagen op een snelweg rijden kan natuurlijk, maar het is wel wat onwennig. Ook de SUV heeft meer afstand tot het wegdek en kan dus worden gebruikt voor een slecht wegdek, maar is toch meer in zijn element op de verharde weg. Een SUV biedt meer comfort en lijkt in dat opzicht op een sedan. Het is moeilijk om nog een SUV te vinden met vierwielaandrijving.

Voordelen van een SUV

We noemden al dat een SUV een grotere afstand tot het wegdek heeft. Daardoor heeft die een hogere instap. Dat maakt het in- en uitstappen gemakkelijker dan bij een sedan. Kleine SUV’s bestaan vrijwel niet en we praten daarom doorgaans over een ruime auto, waarin je met 5 personen redelijk comfortabel kunt zitten. Er zijn ook SUV’s met 7 zitplaatsen. Normaliter hebben ze een tamelijk grote bagageruimte, die nog vergroot kan worden door het neerklappen van de rugleuningen van de tweede rij zitplaatsen of zelfs het volledig inklappen van die zitplaatsen. Mensen kiezen ook wel voor een SUV, omdat die bij een botsing met een sedan meer passieve veiligheid biedt.

Keuze

Je kunt kiezen uit SUV’s van vele merken, zelfs van merken waarvan je niet verwachtte dat ze SUV’s zouden gaan maken, zoals Porsche met hun Cayenne. Omdat ook dit model meer op de Nederlandse wegen verschijnt, vormt het Porsche Cayenne onderhoud geen probleem.