info@bloggenopreis.nl
076-7620600

Hoe ga je op een goede manier met afval om? 

Comment are off

Een mens oefent een enorme invloed uit op het milieu. Iets wat je zou kunnen doen om deze invloed wat minder groot te maken, is door het afval te scheiden. Omdat iedereen bij elkaar elke dag weer heel veel dingen weggooit, is het van belang dat dit op een bewuste manier gebeurt. Afval scheiden is een bewuste manier die we hiermee bedoelen. Denk bijvoorbeeld aan het scheiden van tuinafval. In dit artikel lees je hoe je op een goede manier omgaat met afval. Lees dus zeker even verder als je meer over dit onderwerp te weten wilt komen. 

Waarom is afval scheiden zo belangrijk?

Veel mensen openen heel wat verpakkingen per week en deze worden allemaal weggegooid. Als je dit allemaal bij elkaar optelt zijn dit enorme hoeveelheden die worden weggegooid en worden opgehaald door bedrijven als Renewi NL. Wanneer dit afval niet op de goede manier is gescheiden en dus ook niet op de goede manier kan worden verwerkt, is dit slecht voor het milieu. Het scheiden van afval is hier de perfecte oplossing voor en het is dus ook van belang dat dit goed gebeurt, bij zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven. 

Wat gebeurt er als je afval scheidt? 

Wanneer mensen afval scheiden, kunnen recyclebare materialen namelijk opnieuw gebruikt worden. Dit houdt in dat er van oude papieren verpakking weer nieuwe papieren verpakkingen gemaakt kunnen worden en dit geldt hetzelfde voor andere materialen. Op het moment dat afval niet gescheiden wordt, wordt alles verbrand en hierbij komt CO2 vrij. Niet heel duurzaam dus. 

Hoe kun je afval scheiden goed aanpakken? 

Nu je weet waarom afval gescheiden moet worden, is het handig om te weten hoe je dit proces dan verder moet aanpakken. Om te beginnen is het belangrijk dat je voldoende en de juiste prullenbakken hebt voor verschillende afvalstromen. Renewi NL kan dit perfect voor jouw inschatten en inrichten. Ook in het belangrijk dat de mensen waarmee jij woont of werkt ook weten wat de bedoeling is en dat iedereen het afval in de juiste bakken gooit.