info@bloggenopreis.nl
076-7620600

Afval van autogarages, hoe ga je daarmee om?

Comment are off

Als je de eigenaar bent van een autogarage, dan weet je dat er in jouw autogarage ontzettend veel afval geproduceerd wordt. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan onderdelen van auto’s die vervangen zijn, olie die verwijderd is uit de auto’s, maar ook aan wrapfolie dat overgebleven is na het wrappen van een auto. Omdat er veel verschillende soorten afval geproduceerd worden, is het belangrijk om te weten hoe je daarmee om moet gaan. Je vindt daar dan ook meer informatie over in dit artikel. 

Het verzamelen en sorteren van het afval

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat al het afval in een gezamenlijke bak verzameld wordt. Bepaalde soorten afval die een garage produceert, moeten namelijk op een speciale manier verzameld worden. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een accu die onwijs veel zuur en metalen bevat, maar ook aan olie die juist erg chemisch is. Het is daarom erg verstandig om eens in gesprek te gaan met een afvalverwerker. Deze kan jou precies vertellen welke soorten containers je nodig hebt en waar je een afvalcontainer huren in Amsterdam kan. 

Het afval op laten halen

Nadat je begonnen bent met het verzamelen en het sorteren van het afval, is het natuurlijk ook belangrijk dat het afval opgehaald wordt. Afval moet zich nooit opstapelen, want dat kan voor gevaarlijke en vervelende situaties zorgen. Het is daarom erg handig om altijd een contract af te sluiten met een afvalverwerker. Je hebt dan de zekerheid dat het afval regelmatig opgehaald wordt en dat is natuurlijk erg fijn. Het kan soms zo zijn dat de afvalverwerker eerder moet komen omdat de containers vol zijn. Houd er dan wel rekening mee dat het mogelijk is dat hier extra kosten voor in rekening gebracht worden. 

Krijg je een vergoeding?

Het is algemeen bekend dat een afvalverwerker een vergoeding geeft voor het verzamelde en het gesorteerde afval. De hoogte van de vergoeding is ook altijd verschillend. Helaas werkt dit bij een autogarage even iets anders, want een autogarage produceert voornamelijk chemisch afval. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het afval dat ontstaat bij het wrappen van een auto, maar ook aan de accu’s die vervangen zijn. Voor deze soorten afval krijg je geen vergoeding en dat heeft ermee te maken dat deze soorten afval moeilijk te recyclen zijn. Voor het verzamelde en gesorteerde metaal krijg je wel een vergoeding!