info@bloggenopreis.nl
076-7620600

Een tweedehands cabrio voor de zomer aanschaffen

Comment are off

Interesse in een tweedehands cabrio voor de zomer? Daar ga je geen spijt van krijgen. Zeker niet als je hem aanschaft bij RP Automotive. Het is natuurlijk wel van belang dat de auto voldoet aan jouw wensen. Een deskundige kan je daarbij uitstekend helpen. Wil je een tweedehands auto kopen bij Gratisuwautoverkopen.nl, let dan op de volgende punten en voordat je het weet rijd je in je cabrio met de wind door je haren.

Zacht dak of hardtop

Maak voor jezelf duidelijk welk type cabrio je wenst. Er zijn wat dat betreft namelijk twee grote verschillen. Je kiest een tweedehands cabrio met een zacht dak of je neemt een hardtop. De zachte daken worden meestal softtops genoemd. Ga je voor een hard dak, dan is dat in de meeste gevallen gemaakt van staal en het vouwt zich op in de kofferbak. Sluit je deze kap, dan rijd je als het ware in een dichte auto. Je zult begrijpen dat dit type cabrio minder gevoelig is voor inbraak.

Check het dak

Koop je een gewone tweedehands auto, dan vraagt het dak meestal niet om extra aandacht. Bij een cabrio is dat absoluut wel het geval. Zeker als je kiest voor een stoffen kap. Inspecteer het dak goed op eventuele slijtage. Kijk vooral heel goed aan de achterkant waar de kap zich vouwt. Daar kunnen snel gaatjes ontstaan. Doe het dak een paar keer open en dicht. Verloopt dit soepel? Of merk je dat er weerstand is? Deze controle is bij allebei de types cabrio belangrijk.

Maak altijd een proefrit

Bij een normale auto doe je dit ook, maar zeker bij een cabrio moet je in de auto gereden hebben voordat je besluit hem te kopen. Het geluid is bij deze auto’s belangrijk. En dat ervaar je alleen als je zelf een ritje met de auto maakt. Natuurlijk is een cabrio altijd lawaaiiger dan een andere auto. Maar het ene geluid is het andere niet. Ervaar ook de trillingen. Is dat voor jou goed of wil je toch liever nog een andere tweedehands cabrio proberen? Wees alleen tevreden als je met veel plezier over de weg zoeft.