info@bloggenopreis.nl
076-7620600

Een bril of lenzen mee op reis? 

Comment are off

Met je lenzen op reis? Of neem je toch liever je bril mee op vakantie? Beide hebben voor- en nadelen, vooral op vakantie is het handig om hierover na te denken. Het zou zonde zijn als je vakantie tegenvalt door slecht zicht of andere oogirritaties. 

Een bril mee op vakantie

Vooral als je met het vliegtuig reist, hebben lenzen weinig voordelen. Door de lage luchtvochtigheid in het vliegtuig drogen je ogen sneller uit. In deze omstandigheden is het beter om een bril te dragen om irritaties te voorkomen. Bij het dragen van een bril op vakantie is het aan te raden om ook een zonnebril op sterkte in Etten-Leur aan te schaffen. Hierdoor zijn je ogen goed beschermd tegen de schadelijk UV-straling van de zon. 

Met lenzen op vakantie

Lenzen zijn vaak comfortabeler om te dragen dan een bril. Ze veroorzaken geen irritaties of druk op je neus of achter je oren. Daarnaast kan een bril zorgen voor extra zweet, waar je bij lenzen geen last van hebt. Ook kun je over je lenzen een zonnebril dragen, waardoor de aanschaf van een zonnebril op sterkte niet nodig is. Nadeel is wel dat de lenzen minder comfortabel zijn wanneer de lucht droog is, zoals bijvoorbeeld in het vliegtuig of op een warme vakantiebestemming.

Afwisselen tussen bril en lenzen 

Ga je binnenkort op vakantie en beschik je over zowel een bril als lenzen? Dan is het zeker aan te raden om beide mee te nemen, zo kun je per dag kijken wat het beste is voor je ogen. Let wel op dat je niet te vaak wisselt tussen je bril en je lenzen, omdat je ogen zichzelf telkens moeten aanpassen. Gun je ogen ook rust als je op vakantie bent en wissel maximaal twee keer per dag tussen je lenzen en je bril. 

Reserve bril en lenzen mee

Als je bril kapot gaat tijdens vakantie, of als je jouw lenzen kwijt raakt tijdens het zwemmen, is het handig om een reservebril en/of reservelenzen mee te nemen. Wist je dat het in sommige landen zelfs verplicht is om een reservebril mee te nemen in de auto? Wees dus goed voorbereid en bestel nog snel een reservebril of een extra setje contactlenzen.