info@bloggenopreis.nl
076-7620600

Wat is een ‘normale’ premie voor een autoverzekering?

Comment are off

Wil jij graag jouw auto op de juiste manier gaan verzekeren? Zoals je mogelijk al weet, is het verplicht om voor een WA dekking te kiezen. Feit is dat je uit nog veel meer soorten autoverzekeringen kunt kiezen. Zo kun je ook een bewuste keuze voor een WA beperkt casco autoverzekering of een WA volledig casco autoverzekering maken.

Al deze dekkingen brengen een bepaalde premie met zich mee. Deze premie is van meerdere factoren afhankelijk, waaronder de waarde en leeftijd van jouw auto. Ook wordt gekeken naar jou als bestuurder; zo spelen bijvoorbeeld schadevrije jaren een cruciale rol.

Een terechte vraag is wel wat een normale premie voor een autoverzekering nou is. Het is echter niet mogelijk om een specifiek antwoord op deze vraag te geven.

Afhankelijk van veel factoren

De premie van een autoverzekering is van ongekend veel factoren afhankelijk. Zo spelen de auto en de bestuurder dus een cruciale rol. Ook de dekking én de verzekeringsmaatschappij spelen een belangrijke rol. Een autoverzekering kan bij maatschappij X bijvoorbeeld 20 euro duurder zijn dan bij maatschappij Y.

Waar dat prijsverschil door komt? Mogelijk door de service die verleend wordt óf door de voorwaarden die gehanteerd worden. Als je een vergelijking gaat maken, doe je er dan ook verstandig aan om goed naar de voorwaarden te kijken. 

Ook speelt de factor ‘tijd’ nog een belangrijke rol. De verzekeringsmaatschappijen analyseren namelijk voortdurend allerlei factoren. Aan de hand van deze analyses worden de premies vervolgens verhoogd of verlaagd. Een premie die nu nog bedrag XX kost, kan mogelijk volgende maand bedrag XXX kosten. 

Maak een goede vergelijking

Op het gebied van autoverzekeringen is maar één goede tip te geven: trek de tijd uit voor het maken van een goede vergelijking. Een autoverzekering berekenen via Overstappen is bijvoorbeeld een goed idee. In die vergelijker vind je alle autoverzekeringen, welke je op een gemakkelijke manier met elkaar kunt vergelijken. Aan de hand van de uitkomsten van de vergelijker kun je vervolgens voor jezelf een prima keuze maken. Een keuze waar je nú profijt van gaat hebben, maar ook de komende jaren nog. Voldoende reden dus om even goed te gaan zitten voor het vergelijken van autoverzekeringen.