info@bloggenopreis.nl
076-7620600

Dit zijn de dingen die je moet weten over houtrot

Comment are off

Wanneer je ontdekt dat het hout van bijvoorbeeld jouw kozijnen verrot is, denk je misschien dat dit meteen helemaal vervangen moet worden door een bedrijf wat daarin gespecialiseerd is. Dit is niet altijd het geval. Hout kan je in veel gevallen nog redden als het rot is. Dat kan door middel van Eazy Fix bijvoorbeeld. Benieuwd wat de dingen zijn die je moet weten over houtrot? Lees dan zeker even verder en je zult erachter komen!

Wat is houtrot eigenlijk? 

Houtrot is eigenlijk gewoon rottend hout en het ontstaat door schimmel. Schimmel kan ontstaan door een combinatie van vocht en warmte. Wanneer de luchtvochtigheid hoger is dan 20 procent, het redelijk warm is ergens en er veel zuurstof is, kan er snel houtrot optreden. Deze schimmel vormt zich in het hout en gaat daar groeien. Na een tijdje is een groot gedeelte van het hout gaan rotten en hier moet je dan zo snel mogelijk ingrijpen. Houtrot reparatie is dan dus ook echt van belang. 

Zo herken je houtrot snel

Nu je weet hoe houtrot ontstaat, is het fijn om te weten of jezelf ook houtrot in huis hebt. Je moet hiervoor weten waaraan je houtrot herkent. Ga de volgende punten even af: 

  • Is het hout donkerder dan dat het eerst was? 
  • Kan je met een sleutel in het hout prikken en is het dus zacht? 
  • Scheurt het hout? 

Door de bovenstaande punten even af te gaan, kan je weten of je te maken hebt met rottend hout. In het geval dat je houtrot hebt, is het fijn dat dit ook weer makkelijk te herstellen is in de meeste gevallen. Met Eazy Fix bijvoorbeeld herstel je snel het rottende deel in het hout en ben je binnen no time van het probleem af. 

Voorkomen is altijd beter dan genezen

Bij elk probleem en dus ook bij houtrot geldt dat voorkomen altijd beter is dan genezen. Er zijn veel stappen die je kan zetten om het ontstaan van houtrot te voorkomen en het is dus ook slim om deze stappen te zetten. Denk aan goede ventilatie en goed onderhoud van het hout.